פסק-דין בתיק תע"א 11769-07 - פסקדין

: | גרסת הדפסה
תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
11769-07
24.7.2012
בפני :
דגית ויסמן

- נגד -
:
יוסי נגר
:
1. חברת קבוצת השומרים שמירה וביטחון בע"מ
2. ש.ב.כ.א. כוח אדם (2002) בע"מ

פסק-דין

1.         התובע עבד אצל הנתבעת מס' 1 (להלן - החברה) כשש שנים, בין השנים 2001 - 2007 בתפקידי סמנכ"ל ומשנה למנכ"ל. טרם תחילת עבודתו של התובע, נחתם בין הצדדים חוזה עבודה, בו נכללו הוראות בנושא שכר ומענקים שונים.

עיקר המחלוקת בין הצדדים היא בשאלה מהי הפרשנות הנכונה לחוזה בנושא המענקים והאם יש לתת תוקף ללשון החוזה או להתנהגות הצדדים במהלך השנים.

2.         התביעה שלפנינו היא לרכיבים הבאים - שכר עבודה בגין שבועיים ראשונים לעבודתו של התובע בחברה (15.10.01 עד 31.10.01), מענקים לפי סעיף 7.1 לחוזה העבודה - מענק 0.5%, מענק 3% ומענק של 5,000 ש"ח בחודש, תשלום רכיב גילום רכב ושכר בגין עבודה אצל הנתבעת מס' 2. 

להלן העובדות אשר אינן שנויות במחלוקת -

3.         התובע, בעל ניסיון צבאי ובטחוני עשיר, שימש בעברו בתפקידי ניהול שונים בחברות שמירה ואבטחה.

4.         הנתבעת מס' 1 היא חברה העוסקת במתן שירותי אבטחה, שמירה וניקיון.

5.         החברה העסיקה את התובע בתפקידי ניהול בכירים כשש שנים מיום 16.10.01 ועד יום -30.10.07.

בתחילה שימש התובע כסמנכ"ל. בהמשך, החל משנת 2005, הפך למשנה למנכ"ל.

6.         התובע הועסק כמנכ"ל החברה עוד בשנת 1994, אך תקופה זו אינה רלוונטית למחלוקת שלפנינו.

7.         החברה היא בבעלותו ובניהולו של מר דוד לוי (להלן - לוי), המשמש אף כמנכ"ל החברה.

8.         נתבעת מס' 2 היא חברה העוסקת באספקת כח אדם לפרויקטים שונים. אף היא בשליטתו של לוי, באמצעות חברה שבבעלותו, מ.ד. לוי בע"מ.

9.         במהלך חודש אוגוסט 2001 פנה לוי לתובע והציע לו לחזור לעבוד בחברה. לוי והתובע נפגשו ביום 30.8.01 בבית קפה ברעננה ובפגישה זו סוכם שהתובע יחזור לעבוד בחברה. לוי הגיע לפגישה כשבידו נוסח חוזה עבודה, התובע קרא את החוזה, ביקש לערוך בו מספר שינויים והצדדים חתמו על החוזה (להלן - חוזה העבודה או החוזה).

            להלן ההוראות הרלוונטיות מחוזה העבודה -

"3. תפקידים וסמכויות :

3.1. תפקיד התובע בחברה יהא: סמנכ"ל ****

3.2. במסגרת תפקידו כאמור לעיל יבצע העובד בין השאר את כל התפקידים שתטיל עליו החברה מעת לעת בתחום הניהולי.

7. משכורת :

7.1. תמורת עבודתו תשלם החברה לעובד 15,000 ש"ח ברוטו לחודש (להלן: "המשכורת"-שכר הבסיס + 0.5% ממחזור החברה (מעל 6,000,000 ש"ח לחודש) + 3% מהרווח הנקי החודשי של החברה (מעל 150,000 ש"ח לחודש).

ובתנאי שלא יפחת מ-5000 ש"ח לחודש.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>